Scroll Top

3. seja nadzormega odbora 30.6.2022

—————————————————————————————————————-

Nadzorni odbor Kluba škofjeloških študentov

3. redna seja

Datum: 30. 6. 2022

Kraj: Šentvid pri Stični

Čas: 17.00

Prisotni: Luka Krek, Urša Zrimšek, Andrej Hafner

Opravičeno odsotni: /

Gostje: /

—————————————————————————————————————-

Dnevni red

1. Potrditev dnevnega reda 3. redne seje

2. Potrditev zapisnika 2. redne seje

3. Pregled kandidatur za julijske redne volitve KŠŠ

4. Pregled trenutne situacije na KŠŠ

5. Pregled trenutne situacije glede Ostrige, Zavoda O in projekta prenove oziroma selitve

6. Pogled v prihodnost – načrti za naprej

7. Razno

—————————————————————————————————————-

—————————————————————————————————————-

1. SKLEP: NO KŠŠ potrjuje dnevni red 3. redne seje.

Za: 3, Proti: 0, Vzdržanih: 0

2. SKLEP: NO KŠŠ potrjuje zapisnik 2. redne seje.

Na prejšnji seji smo poleg pregleda kandidatur za izredne volitve v novembru 2021 obravnavali podobne točke kot na današnji seji. Od zadnjega sestanka se je struktura ekipe KŠŠ močno spremenila, prišlo je tudi do sprememb na področju plač. Luka je že takrat predstavil trenutno stanje glede ekipe, o katerih se je pogovarjal s predsednikom Sergejem Novakom; novi operaterji, sestava IO, volitve in plani za naprej. Govorili smo tudi o sodelovanju med Zavodom O in KŠŠ, situacija se v vmesnem času ni bistveno spremenila.

Za: 3, Proti: 0, Vzdržanih: 0

3. Pregled kandidatur za julijske redne volitve KŠŠ

Pregledali smo oddane kandidature in ugotovili, da so na klub do razpisanega datuma za oddajo kandidatur prispele kandidature za mesta predsednika, blagajnika, tajnika in članov izvršnega odbora. Kandidature so oddali:

Sergej Novak za funkcijo predsednika KŠŠ

Vasja Hafner za funkcijo tajnika KŠŠ

Agnes Cankar in Jan Bogataj za funkcijo člana izvršnega odbora KŠŠ

Urša Zrimšek in Andrej Hafner za funkcijo člana nadzornega odbora KŠŠ

Vse kandidature so bile popolne.

Dogovorili smo se tudi o naših nalogah pred volitvami, ki bodo potekale v sklopu redne seje zbora članov (13.7.) in kako bo vse skupaj potekalo, ter pregledali tudi postopke za med volitvami in po njih (pošiljanje obvestil, zapisniki itd.). Za izvedbo volitev je odgovoren predsednik NO Luka Krek v sodelovanju s predsednikom KŠŠ.

SKLEP: NO KŠŠ potrjuje ustreznost kandidatur za razpisana prosta mesta v organih KŠŠ

Za: 3, Proti: 0, Vzdržanih: 0

4. Pregled trenutne situacije na KŠŠ

Luka je predstavil trenutno stanje glede ekipe – novi operaterji, trenutna sestava IO, volitve in plani za naprej, po informacijah, ki jih je prejel od predsednika kluba. Pregledali smo tudi letno poročilo KŠŠ za leto 2021. Ugotovili smo, da je delovanje kluba zgledno, finančnih odstopanj ni bilo. Predlagamo, da se v naslednjem mandatu ekipa začne ukvarjati s tem, kdaj in na kakšen način bodo porabljena sredstva, ki so se nabrala v finančnih rezervah.

5. Pregled trenutne situacije glede Ostrige, Zavoda in selitve

Luka je predstavil trenutno situacijo, ki se razvija v zadnjih nekaj mesecih. Odnosi z zaposlenimi na Zavodu O niso najboljši – sicer predsednik z njimi komunicira glede sprotnih stvari, kot so denimo dogodki in manjše zadeve, toda o načrtih direktorja za prihodnost ne vemo ničesar.

Luka in Sergej sta se v lanskem letu (poletje-jesen) dvakrat sestala z županom in dobila pozitivne znake glede nadaljevanja s projektom selitve kluba in vzpostavitve novega mladinskega centra v Ostrigi oziroma v bivši vojašnici. Od zadnjega sestanka v jeseni 2021 ni nobenih novic ali posodobitev. Prostori upokojencev na Partizanski 1a naj bi se spraznili v roku enega leta, vendar je marsikaj odvisno tudi od občinske politike in drugih akterjev, na katere ne moremo vplivati. Marsikaj bo verjetno odvisno tudi od županskih volitev novembra 2022. Luka se je sestal tudi s predsednikom sveta Zavoda – Tomažem Furlanom. Govorila sta o idejah za prihodnost projekta, selitve, obnove in vzpostavitve novega mladinskega centra. Končne ugotovitve so približno sledeče:

Načrti sicer obstajajo, nekaj denarja smo tudi že vložili in projekt naj bi stekel dalje. Tako vsaj zaenkrat mislimo vsi deležniki – KŠŠ, Zavod, občina in loška mladina. Vendar pa so načrti, ki smo jih obravnavali pred koronskim obdobjem (2018 in 2019) padli v vodo oziroma se močno zamaknili. Hkrati se je spremenila tudi situacija med klubom in Zavodom – še na slabše. Zavod sicer živi, dela pozitivno, odplačuje dolgove, dobili so tudi nove projekte in si s tem zagotovili plače in sredstva za delovanje za vsaj do konca leta 2022 oz. do konca trenutno tekočih projektov, toda komunikacija glede skupne prihodnosti Zavoda in KŠŠ je skoraj neobstoječa.

Edina posodobitev je, da je svetu zavoda meseca maja potekel mandat, zato se bo oblikovala nova sestava sveta. Dogovorjeno je, da bo za mesto predsednika sveta Zavoda O kandidiral Luka Krek. Preostali člani so še Sergej Novak kot predsednik KŠŠ, Tine Hafner kot predstavnik zaposlenih na zavodu, in (verjetno) Gašper Doljak kot predstavnik zainteresirane javnosti. Poiskati moramo še enega predstavnika zainteresirane javnosti in najkasneje do konca poletja formirati novo sestavo sveta.

Sklep, ki sta ga lansko leto (neuradno) sprejela Luka kot predstavnik kluba in Tomaž kot predsednik sveta zavoda, je to, da se klub kot primarni investitor v projekt obnove sam konsolidira in odloči, kako si predstavljamo delovanje novega mladinskega centra: kluba, zavoda in Ostrige/lokala v novi hiši.

6. Pogled v prihodnost – načrti za naprej

Kot NO KŠŠ vidimo načrte za prenovo, selitev in delovanje kluba v sklopu nove bajte (če sploh) kot nekaj pozitivnega, toda treba je zagotoviti, da se bo projekt dobro izvedel. Pomembno je torej, da se vodstvo kluba odloči in naredi svoj načrt, ki se ga potem usklajuje z Zavodom in ostalimi deležniki.

Seja se je zaključila ob 18:05

Zapisnik pisala:                                                                                   Predsedujoč seji:

Urša Zrimšek                                                                                      Luka Krek

Nastavitve zaswebnosti
Pravna podlaga
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Piškotki
Da bi vam omogočili optimalno uporabo naše spletne strani uporabljamo piškotke. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki se shrani na vašem računalniku ob obisku spletne strani. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. Dodatni podatki se shranijo le, če se s tem strinjate. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali.
Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo te vrste piškotkov.