Scroll Top

KŠŠ & KŠK tečaj vaditelja čolna

Oseba, ki želi upravljati čoln dolžine do 24 m za osebne namene (za šport, razvedrilo in podobno, ne glede na vrsto in moč pogona ali območja plovbe na morju in na notranjih vodah) ali za prevoz blaga oziroma potnikov v omejenem plovbnem območju, mora z izpitom pridobiti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.
 
Priprava na izpit za voditelja čolna bo potekala v:
– četrtek, 17. marec, od 17.00 do 20.00
– petek, 18. marec, od 17.00 do 20.00
 
Kje:
– prostori v Dvorcu Jelen
 
Posebna obvestila:
– v ceno priprave ni vključeno opravljanje izpita,
– na zadnjem predavanju je možno izpolniti prijavnico za izpit,
– izpit je možno opravljati v Kopru, Ljubljani ali Mariboru, odvisno od zasedenosti termina, čakalna doba je približno en mesec
– v primeru premajhnega števila (manj kot 9 prijav) priprava na izpit odpade
 
Pogoji za opravljanje izpita za voditelja čolna:
Oseba, ki upravlja čoln na morju (razen čolna z motorjem do 7.35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, za katere mora imeti najmanj preizkus znanja za upravljanje s čolnom) mora imeti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.
Oseba, ki upravlja čoln dolžine do 12 metrov, mora biti stara najmanj 16 let. Oseba, ki upravlja gliser ali čoln dolžine nad 12 metrov 12 metrov, mora biti stara najmanj 18 let.
 
Priprava obsega naslednje vsebinske sklope:
– pravila o izogibanju trčenju na morju,
– pomorski predpisi,
– mornarska dela in veščine,
– osnove motoroznanstva,
– osnove navigacije.
Ti vsebinski sklopi so sestavni del izpitnega programa, predavatelj pa vam bo za vsak vsebinski sklop posredoval tudi možna izpitna vprašanja in odgovore nanje ter vam podal še potrebno praktično znanje.
Cena:
– člani KŠŠ: 50 EUR
– ostalI: 60 EUR
 
Cena vključuje:
– organizacijo,
– predavanje teorije,
– literaturo za izpit,
– izpitna vprašanja z odgovori,
– zemljevide in vrv za praktični del izpita.
 
Prijave in informacije:
– matej.mavri@gmail.com ali 031/370-440 (Matej)
– do srede 16. marca 2016

 

Nastavitve zaswebnosti
Pravna podlaga
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Piškotki
Da bi vam omogočili optimalno uporabo naše spletne strani uporabljamo piškotke. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki se shrani na vašem računalniku ob obisku spletne strani. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. Dodatni podatki se shranijo le, če se s tem strinjate. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali.
Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo te vrste piškotkov.