INFORMACIJE

KŠŠ se pridružuje humanitarni akciji (Lezbos)

KŠŠ se pridružuje humanitarni akciji (Lezbos)

25/08/2015
|

Škofja Loka in z njo tudi KŠŠ se pridružuje na hitro organizirani akciji zbiranja materialne humanitarne pomoči za begunce na Lezbosu. Akcija je organizirana na pobudo Jureta in Davida, ki sta se sicer odločila za dopust na tem grškem otoku, a tam raje zdaj pomagata beguncem. Pomoč bomo zbirali v Ekološki trgovini na Mestnem trgu v Škofji Loki do jutrišnje 17. ure (sreda, 26.8.), od tam pa bomo zbrano pomoč prepeljali v prostore organizacije ADRA v Ljubljani. V nadaljevanju navajamo originalno sporočilo Jureta in Davida s podrobnejšimi navodili:

 

MATERIALNA HUMANITARNA POMOČ za begunce na LEZBOSU se bo zbirala v sredo od 12.00-18.00 do četrtka od 8.00 do 12.00 na Njegoševi 15 v Ljubljani v organizaciji ADRA Slovenija (http://www.adra.si/zbiranje-humanitarne-materialne-pomoci-za-begunce-na-lezbosu/), 040 852 007(info). Poskrbeli bodo za zbiranje, pakiranje in prevoz do Brnika ter za vse ostale administrativne zadeve. Za to bodo potrebovali prostovoljce in prevoz iz Ljubljane do Brnika! JAVITE SE! Adria Airways, letališče Brnik in letališče na Lezbosu bodo poskrbeli za brezplačen prevoz in se odrekli vsem pristojbinam za tovor, za kar smo jim zelo hvaležni. Tovor bodo sprejeli prostovoljci iz Molivosa, s katerimi ves ta čas delava. Če bo tovora več kot je dovoljeno za eno letalo, bodo pomoč poslali beguncem v Beograd.  Hvala tudi za izčrpno pomoč Ministrstvu za zunanje zadeve in veleposlaništvu RS v Atenah! Zdaj pa v AKCIJO in prosim DELITE!

Kaj zbiramo?

športne čevlje spalne vreče šotore spalne podlage klobuke, senčnike razdelilce za el.naprave in polnilce za različne mobilne telefone obleke za dojenčke, otroke vseh starosti plenice damske vložke zobne ščetke, paste sanitetni material osnovna oblačila (kratke hlače, majice, trenerke, spodnje perilo) Prosim, da se tega seznama strogo držite. Nikakor ne zbiramo hrane, vode in ostalih stvari, ki niso na seznamu.

Lep pozdrav! Jure&David